Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Onderzoek: helft opgenomen coronapatiënten wordt met complicaties ontslagen uit ziekenhuis

Onderzoek: helft opgenomen coronapatiënten wordt met complicaties ontslagen uit ziekenhuis

Onderzoek: helft opgenomen coronapatiënten wordt met complicaties ontslagen uit ziekenhuis

Veel coronapatiënten die opgenomen worden in het ziekenhuis, keren na ontslag met complicaties terug naar huis. Het gaat hierbij om één of meer complicaties, die zowel bij jonge als oudere besmette mensen geconstateerd worden.

Onderzoek naar coronapatiënten

Dit blijkt uit grootschalig onderzoek onder ruim 70.000 Britse coronapatiënten, gepubliceerd in het Britse medische vakblad The Lancet. Voor dit onderzoek volgden de Britse artsen gedurende de periode januari tot augustus 2020 het grote aantal patiënten met ernstige corona klachten. De artsen keken zowel naar de toestand tijdens opname als ná het verlaten van het ziekenhuis.

Complicaties

Uit de onderzoeksresultaten komen verrassende feiten naar boven. Zo blijkt dat bijna de helft van de coronapatiënten het ziekenhuis verlaat met complicaties ten gevolge van het virus. Hierbij gaat het voornamelijk om nierproblemen, hartklachten en ademhalingsmoeilijkheden.

Lees ook:

‘De dag die je wist dat zou komen’: heel Nederland kleurt definitief rood op Europese coronakaart

Ook in Nederland

Niet alleen in Groot-Brittannië ziet men deze complicaties na ziekenhuisopname. Ook in Nederland is het een veelgehoorde klacht, meent Amsterdamse internist en hoogleraar Joost Wiersinga. Hij vertelt aan de Volkskrant dat de Britse onderzoeksresultaten ook representatief zijn voor de situatie in Nederland. Hij noemt het ‘heel herkenbaar’. “De cijfers geven een inzicht hoe ernstig de nasleep kan zijn, zeker op korte termijn”, aldus de internist.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Lindanieuws , Volkskrant | Beeld: Getty Images