Je bent hier: Home > Health > Wordt dit brood de nieuwste foodtrend van 2016?

Wordt dit brood de nieuwste foodtrend van 2016?

Health
Wordt dit brood de nieuwste foodtrend van 2016?

Wederom komt een foodtrend overgewaaid uit Amerika, dit keer een nieuw soort brood. Eentje zonder gluten, zonder koolhydraten, zonder al te veel calorieën, maar met veel eiwitten: het cloud bread.

Misschien heb je het cloud bread al zien passeren op Instagram en Pinterest? Het is een luchtig, rond broodje gemaakt van cottage cheese (yoghurt of roomkaas kan ook), eieren, bakpoeder en een beetje honing. Het fluffy broodje bevat daarom geen koolhydraten en geen gluten. Als je je broodinname wat wilt inperken, kun je dus eens afwisselen met cloud bread.

Foodtrend, maar geen volwaardig alternatief

Sommigen noemen het cloud bread de perfecte vervanger van brood. Maar helaas zitten er weinig vezels in. Een volwaardig alternatief kunnen we het dus niet noemen. Cloud bread bevat wél veel eiwitten en is laag aan calorieën.

Zelf proberen?

Ingrediënten (12 stuks)

  • 3 eieren
  • 3 eetlepels cottage cheese of light roomkaas
  • ¼ theelepel bakpoeder
  • 1 kleine eetlepel honing of esdoornsiroop

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 150 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Splits de eieren en bewaar het eigeel in een andere kom.
  • Klop de eiwitten met het bakpoeder stijf in een vetvrije kom.
  • Klop het eigeel in een andere kom op met de cottage cheese en de esdoornsiroop.
  • Spatel het eigeelmengsel voorzichtig onder het opgeklopte eiwit.
  • Schep het beslag in kleine bolletjes op de bakplaat. Leg de broodjes niet te dicht bij elkaar.
  • Bak gedurende 15 minuten op 150 °C. Elke oven is anders, dus kijk na een kwartiertje of de broodjes gaar zijn. Anders laat je ze nog even liggen.
  • Laat de broodjes goed afkoelen.
  • Graag hartig? Strooi dan wat rozemarijn, tijm of een ander kruid op je broodjes vlak voor je ze in de oven doet.

Lees en bekijk ook:

 

Beeld: Pinterest

Shoppen is altijd een goed idee