Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Goed nieuws voor de liefhebbers: warme chocolademelk is hartstikke gezond

Goed nieuws voor de liefhebbers: warme chocolademelk is hartstikke gezond

Goed nieuws voor de liefhebbers: warme chocolademelk is hartstikke gezond

Het is niet alleen lekker, maar het maakt je ook nog eens gelukkig! We hebben het hier over het heerlijke, warme, bruine drankje die je niet kan weerstaan. Vooral tijdens de wintermaanden is warme chocomelk niet te missen. Maar hoe kan het dan gezond zijn? 

Vitaminen

Ja, ook in chocomelk zitten vitaminen. Namelijk vitaminen A en B én er zitten ook vezels en ijzer in chocomelk. Dit komt d door de donkere chocola die erin zit. We horen je denken: ‘Maar in chocomelk zit toch chocola en dat is niet gezond?’ Nee, maar cacao is rijk aan antioxidanten. En er zitten zelfs meer antioxidanten in chocomelk dan in groene thee. Hoe meer cacao in de chocolademelk zit, hoe gezonder het drankje wordt.

Antioxidanten

In de wintermaanden blijf je liever binnen, de kachel gaat een standje hoger en je trekt de warme wollen sokken weer aan. Je gaat ook liever niet naar buiten, maar als het dan toch moet maak je een heerlijke kop warme chocolademelk met een lekkere grote toef slagroom voor jezelf na het wandelen. Daardoor warmt je lichaam lekker op, maar de antioxidanten in de chocolademelk hebben ook een positieve invloed op je lichaam. Het beschermt je weefsels en cellen tegen agressieve stoffen en die antioxidanten heb je hard nodig in de winter.

Lees ook:
Dit wil je: de chocolademelk-plank is de traktatie van dit seizoen

Dat moet kloppen

Oké, die antioxidanten komen uit cacao en beschermen je lichaam, maar cacao is ook nog een wondermiddel voor het allerbelangrijkste onderdeel van je lichaam: namelijk het hart. De kans op een hartinfarct of hartaanval wordt een stuk kleiner, als je regelmatig chocomelk drinkt (bizar!).

Heb je al chocomelk op vandaag? Neem er nog maar eentje, want het warme goedje is ook nog eens goed voor je geheugen en geluk. Er komen neurotransmitters vrij tijdens het drinken hiervan. Het zijn hormonen die je comfort geven en je gelukkig laten voelen, hierdoor krijg je minder stress en voel jij je lekker in je vel.

Dit klinkt allemaal te mooi om waar te zijn, maar het is echt waar! Let wel op dat je cacaopoeder gebruikt die niet te veel bewerkt is, maar voor de rest is het smullen geblazen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Vriendin | beeld: GettyImages