Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Dít is de reden dat je beter geen chocolade kunt eten voor het slapen gaan

Dít is de reden dat je beter geen chocolade kunt eten voor het slapen gaan

Dít is de reden dat je beter geen chocolade kunt eten voor het slapen gaan

Heb je vaak moeite om in slaap te komen? Maar ben jij ook zo iemand die graag ’s avonds op de bank nog even geniet van een lekker stukje chocolade, net voordat je naar bed gaat? Dan zou dit zomaar de oorzaak van je probleem kunnen zijn. 

Cafeïne

Nee, het is echt geen broodje aap verhaal. Je slaapproblemen kunnen wel degelijk worden veroorzaakt door een lekker stuk chocolade. Dit komt doordat chocolade cafeïne bevat. Dus als je ’s avonds laat nog een stukje neemt, kan het zomaar eens zijn dat dit je wakker houdt.

Koffie

Wist je dat er in één portie chocolade ongeveer vijftien procent van de hoeveelheid cafeïne zit die een kopje koffie ook bevat? Neem je dus drie stukjes van je chocoladereep, dan heb je eigenlijk al net zoveel cafeïne binnen als dat er in een half kopje koffie zit. En dat gaat je zeker niet helpen om in slaap te komen.

Suiker

Niet alleen de cafeïne die in de chocolade zit zal je ’s nachts wakker houden. We moeten niet ook zeker niet vergeten dat er in chocolade ook heel veel suiker zit. Dit kan voor veel mensen ook voor een oppepper zorgen, waardoor het lastiger zal worden om in slaap te komen.

Lees ook
Dít is waarom je in de ochtend melkchocolade zou moeten eten

Calorieën

We raden het sowieso niet aan om iets te eten of zelfs te snacken voordat je gaat slapen. Je lichaam doet er ’s nachts namelijk langer over om je eten te verteren, omdat je spijsvertering in de late uurtjes vertraagd. Wil je dus toch een lekker stukje chocolade nuttigen, doe dit dan op een ander tijdstip op de dag.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle | Beeld: GettyImages