Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Barneveld start campagne voor vaccineren: steeds minder kinderen ingeënt

Barneveld start campagne voor vaccineren: steeds minder kinderen ingeënt

Barneveld start campagne voor vaccineren: steeds minder kinderen ingeënt

Alle ouders van pasgeboren baby’s in Barneveld krijgen vanaf september een speciaal vaccinatiegesprek met een jeugdarts van de GGD. Het gesprek maakt deel uit van een campagne waarmee Barneveld probeert om de vaccinatiegraad in de gemeente te verbeteren.

Lees ook
Steeds minder jonge meisjes krijgen prik tegen baarmoederhalskanker

Dalende deelname

Recent bleek uit cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dat in Barneveld en Neder-Betuwe de minste kinderen worden ingeënt. Landelijk wordt meer dan 90 procent van de kinderen ingeënt tegen infectieziekten als kinkhoest, mazelen, bof en rode hond. In Barneveld krijgt maar 69,3 procent van de kinderen die prikken en de deelname daalt.

Weg met die prik

Volgens de gemeente komt dat enerzijds omdat in de Gelderse gemeente veel bevindelijk gereformeerden wonen, die op religieuze gronden bezwaar hebben tegen vaccinaties. Anderzijds zijn er net als elders in het land meer ouders die om andere redenen tegen de prikken zijn.

Hoop voor succes

Barneveld gaat ook informatie plaatsen op internet en folders uitdelen over het belang van inenten, aldus B en W dinsdag in antwoord op politieke vragen. Begin volgend jaar wordt bekeken of de campagne succes heeft.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: Hollandse Hoogte