Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Bye stress: zó zorg je dat je mailbox nooit meer overloopt!

Bye stress: zó zorg je dat je mailbox nooit meer overloopt!

Bye stress: zó zorg je dat je mailbox nooit meer overloopt!

Een overlopende inbox is misschien wel een van de meest stressvolle dingen in het leven van de werkende mens. De pling alleen al wanneer er alweer zo’n onding je Postvak In binnendringt bezorgt je de kriebels. Maar, met deze tips kan ook jij de zogeheten Inbox Zero bereiken!

Het vereist wat discipline, maar het is zeker de moeite waard. Want met die drieduizend berichten is je inbox status momenteel op zijn zachts gezegd verontrustend te noemen. En alle berichten negeren en regelrecht in de prullenbak gooien is ook niet de juiste tactiek. Goed. Zo speel je dit klusje klaar!

Oude berichten in de prullenbak
Staan er nog steeds ongeopende berichten van een maand geleden of langer in je postvak? Dan is de kans zeer klein dat er iets van waarde in staat, en dus kun je al die berichten in een keer in de prullenbak gooien. Hoppa!

Schrijf je uit!
Al die mailtjes over leuke aanbiedingen, geweldige kortingen en spannende uitjes zijn alleen maar reclame en brengen je in de verleiding dingen te kopen die je niet nodig hebt. En daarnaast klik je nooit op berichten als deze, en dus kun je je beter uitschrijven! Je zult verstelt staan van het aantal nieuwsbrieven waarop je geabonneerd bent. Unsubscribe!

Actie reactie
Zodra je een mailtje binnenkrijgt, is de beste tactiek gelijk in actie te komen. Is het spam? Gooi het mailtje gelijk weg! Kun je gelijk antwoorden op een kort bericht? Wacht dan niet en doe het gelijk. Belangrijke mails die meer tijd kosten, plaats je het liefst gelijk in de daarvoor bestemde map. Opgeruimde mailbox = opgeruimd hoofd!

Orde in de tent
Ga aan de slag met categorieën in je inbox. Niet suf, wél handig! Maak verschillende mappen aan in je mailbox, zodat je duidelijke plekken hebt om verschillende soorten berichten te bewaren. Zorg er ook voor dat je een map hebt waar alle mail komt die nog afgehandeld moet worden. Veel mailprogramma’s hebben opties waarbij je mails prioriteit kunt geven met een vlaggetje of sterretje, dan komen ze ook meteen op een plek bij elkaar terecht.

Automatisch antwoorden to the rescue
Doe jezelf een lol en stel deze functie vandaag nog in. Dit scheelt je zo ontzettend veel tijd! En dit hoef je niet alleen te gebruiken wanneer je op vakantie bent. Ook wanneer je veel mails van een bepaald onderwerp ontvangt, kun je een standaard email schrijven die automatisch bij de ontvanger terechtkomt. Hallo zeeën van tijd!

Bron: Harpers Bazaar

Lees ook: