Je bent hier: Home > Health > Ruim 62% van de Nederlanders is bang voor een burn-out

Ruim 62% van de Nederlanders is bang voor een burn-out

Health
Ruim 62% van de Nederlanders is bang voor een burn-out

Op de vraag hoe het gaat, is het antwoord negen van de 10 keer: ‘Ja, druk!’ Naast een veeleisende baan willen we namelijk vaak ook nog tijd maken om te sporten, gezond te eten en onze relaties te onderhouden.

Lees ook: Minder kritisch op jezelf zijn? Zo doe je dat

Als je het zo allemaal achter elkaar leest, zou je het liefst meteen je agenda leeg maken. Volgens onderzoek* van Healthy Fest en Fitgirls.nl vreest dan ook ruim 62,7% van de respondenten voor een burn-out.

Hoge eisen

En dat komt vooral ook door de hoge eisen die we aan onszelf stellen. We nemen steeds meer hooi op onze vork en vinden het dan ook lastig om ergens nee tegen te zeggen. Maar hoe vaak merk je wel niet dat je eigenlijk iets aan het doen bent waar je niet alleen geen tijd voor hebt, maar óók geen energie meer voor op kan brengen? Om die burn-out te voorkomen, is vaker nee zeggen dus al een goed startpunt.

Sporten

Ook kan regelmatig sporten helpen om je energie te verdelen. Jezelf naar de fitness slepen is misschien het laatste waar je nog zin in denkt te hebben, maar het helpt om je lichaam én geest sterker te maken. Je voelt je ontladen en vindt daardoor ook meer rust. Mochten de symptomen aan blijven houden is het verstanding om eens een bezoekje te brengen aan de dokter. Deze kan je doorverwijzen naar een psycholoog of je helpen op zoek te gaan naar een andere (mogelijke weg naar een) oplossing.

*Aan het onderzoek hebben in totaal 1921 respondenten meegewerkt. De resultaten zijn verzameld via een poll op de website van Fitgirls.nl.

Wil je niets meer missen van Flair? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale aanbieding: 10 nummers voor slechts €10.

Beeld: iStock | Bron: Health Fest & Fitgirls.nl

Shoppen is altijd een goed idee