Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Stop met je buik inhouden: het is niet alleen onnodig, maar ook ongezond

Stop met je buik inhouden: het is niet alleen onnodig, maar ook ongezond

Stop met je buik inhouden: het is niet alleen onnodig, maar ook ongezond

Het heersende ideaalbeeld in de media schetst nog altijd een onrealistisch beeld waar de meesten van ons niet aan kunnen en willen voldoen. Gelukkig zien we het effect van de body positivity movement steeds sterker. En dat is maar goed ook. Want houd jij bijvoorbeeld altijd je buik in om slanker te lijken? Dat blijkt geen goed idee.

Gevaarlijke gevolgen

Het is niet alleen slecht voor je mentale gezondheid, want je blijf het idee dat je lichaam niet goed genoeg is maar voeden, maar ook voor je lichaam zelf is het niet goed. Het kan zelfs gevaarlijk zijn. Maar waarom dan? Rosie Rees is een sekstherapeut en legt aan Body and Soul uit waarom je hier écht mee moet stoppen. Het maakt één van de belangrijkste dingen voor een mens een stuk moeilijker: ademhalen. ‘Probeer eens diep adem te halen als je je buik inhoudt. Waarschijnlijk kun je dan niet goed inademen’, aldus Rosie. Dit slechte ademhalen veroorzaakt veel stress voor je lichaam.

Buik inhouden

Veel mensen weten niet eens dat ze hun buik inhouden. Ze zijn het dan zo gewend, dat het normaal voelt. Ook Rosie deed dit zonder dat ze het doorhad: ‘Het heeft ook gewoon mijn houding aangepast. Omdat ik dit al doe sinds ik een kind was, ik had het niet eens meer door.’

Lees ook:
Een negatief lichaamsbeeld? Déze 7 stappen helpen je van dat gevoel af te komen

Problemen in bed

Wat ook kan gebeuren, is dat je de bekkenbodem over-activeert. Dit kan er voor zorgen dat vrouwen problemen krijgen tijdens de seks. En dan vooral dat ze moeite hebben met het bereiken van hun hoogtepunt. Rosie wil dan ook aan alle vrouwen meegeven: ‘stop met het inhouden van je buik, houd van jezelf en geniet van je lichaam’. Preach!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Grazia, Body and Soul | Beeld: Getty Image