Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Dit zijn de fijnste dingen om te doen tijdens je zwangerschapsverlof

Dit zijn de fijnste dingen om te doen tijdens je zwangerschapsverlof

Dit zijn de fijnste dingen om te doen tijdens je zwangerschapsverlof

Zwangerschapsverlof: een van de mooiste momenten in je leven. Je hebt niet alleen tijd voor je baby, maar ook tijd voor jezelf om rust te nemen. Het is belangrijk dat je niet te veel zit te stressen. Gebruik de bijzondere tijd voor leuke dingen. Wij hebben een aantal voorbeelden op een rijtje gezet. 

Tijd voor jezelf

Duh! Natuurlijk leg je jezelf in de watten tijdens je zwangerschapsverlof. Dat is vooral belangrijk na een bevalling, want je lichaam moet weer even bijkomen. Het betekent niet dat je weer tip en top uit het zwangerschapsverlof moet komen, want een slappe buik hoort erbij. Daar is tenslotte jouw kindje uitgekomen.

Nieuwe routine

Met een baby in huis zal je vast en zeker een nieuwe routine in je dagelijks leven krijgen. Veranderingen komen je kant op en dat kan lastig zijn, maar probeer er een nieuwe routine van te maken, iets wat bij jou past. Probeer vooruit te koken, pak je rust in de middag en af en toe je huis rommelig laten is oké. Je bent net moeder, dus het hoeft niet in één keer perfect.

Georganiseerd

Voor de baby was je al een kip zonder kop aan het stressen. Alles moet op tijd af en je wilt zo veel, maar het lukt niet in een dag. Dat zal niet veranderen zodra je een kind hebt, misschien nog wel erger. Probeer daarom nieuwe prioriteiten te stellen en goed je rust te pakken. Wanneer je kindje slaapt, kan jij ook best je rust pakken. Zo ben je extra gelukkig met je baby, omdat je beter uitgerust bent.

Maak een to-do lijstje en zet de allerbelangrijkste dingen bovenaan en zorg dat die sowieso af zijn. De rest kun je doen wanneer je er tijd voor- en zin in hebt. Het geeft ook ontspanning om de belangrijke dingen afgestreept te zien op je lijstje.

Begin gewoon

Staat er nog iets op je lijstje wat er al maanden opstaat? Dan is dit het moment om er gewoon aan te beginnen (als je er mentaal en fysiek al aan toe bent). Denk aan schilderen, mediteren of een ander project wat je altijd al wilde doen. Je mag als moeder nog steeds je dromen achternagaan.

Jij, jezelf en niemand anders

Het is totaal niet egoïstisch om even aan jezelf te denken. Dat is juist goed, want je vergeet jezelf sneller met een baby in huis. Je wilt zoveel mogelijk voor je kindje zorgen en vergeet jezelf onbewust. Let er goed op dat, dat niet gebeurt. Neem je rust en zit niet te veel in je hoofd. Anders kun je niet genieten van de alle moeder en kind liefde.

Bewaar de herinneringen

Herken je dat? Soms heb je zo’n moment waar je voor eeuwig in wilt blijven. Gelukkig kunnen we met de technologie van tegenwoordig de herinneringen vastleggen. Maak daar gebruik van tijdens je zwangerschapsverlof. Maak een leuk, ouderwets fotoboek met mooie herinneringen. Kleine kindjes worden groot, dus wacht er niet te lang mee, voor je het weet is de kleine tijd voorbij. Later zal je dankbaar zijn dat je alle foto’s, anekdotes en herinneringen in een boek geplakt hebt. Bovendien zou je kind het ook leuk vinden om dat later terug te zien.

Lees ook
Niet of later ongesteld? Dit is wellicht de reden (en nee, het is geen zwangerschap)

Zuurstof is goed voor je

Het is begrijpelijk dat je liever binnen wilt blijven met je kleine. Je wilt hun beschermen tegen de buitenwereld, maar het is juist goed om een frisse lucht te scheppen. Het is ook goed voor de ontwikkeling van je kind en het is ontspannend. Warm of koud? Trek je jas aan en doe een blokje om.

Doe rustig aan

Maakt niet uit hoe druk je bent… neem je rust. Het is natuurlijk even wennen om (bijna) niks te doen, maar stressen heeft geen nut en is ongezond. Je bent niks voor niks met zwangerschapsverlof, dus gebruik die tijd om te rusten. Geniet van de bijzondere momenten met je baby en laat de rest maar lekker wachten.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Flair.be | beeld: GettyImages