Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Brief Van de Week: ‘Ik had een hartstilstand en was zes minuten van de wereld’

Brief Van de Week: ‘Ik had een hartstilstand en was zes minuten van de wereld’

Brief Van de Week: ‘Ik had een hartstilstand en was zes minuten van de wereld’

Soms is het makkelijker om gevoelens op papier te zetten, dan ze daadwerkelijk uit te spreken. Elke week wordt er in Flair een ingestuurde brief van een lezeres gedeeld. Omdat deze mooie woorden hoe dan ook wat extra aandacht verdienen, lichten we de Brief Van De Week vanaf nu iedere zaterdag uit op Flaironline.nl. Dit keer lees je de brief van Hilda.

Een leven voor en na

“Vier jaar geleden werd ik wakker met pijn in m’n nek, en tijdens mijn werk in de bloemenwinkel merkte ik dat ik ineens moeite had om de boeketten vast te houden. Een verdoofd gevoel in mijn armen dat steeds erger leek te worden. Op een gegeven moment voelde ik me zo slecht, dat ik ook nog moest overgeven. Bij de spoedeisende hulp dachten ze aan hyperventilatie, maar ik wilde verder onderzoek. Het percentage zuurstof in mijn bloed bleek veel te laag te zijn, er werd een hartfilmpje gemaakt en ik moest met spoed naar het ziekenhuis in Leeuwarden. Toen de deur van de ambulance dichtging, viel ik weg. Ik had een hartstilstand en was zes minuten van de wereld.”

“Ik was pas 38 en oogde gezond. Op de hartbewaking werd ik direct gedotterd en kreeg ik een stent; mijn linkerkransslagader bleek verstopt. Ik vond het zo’n opluchting dat ik weer gevoel kreeg in mijn armen. Zes dagen heb ik in het ziekenhuis gelegen, ik ging naar huis als een hartpatiënt met een tas vol medicatie. Het was mooi om weer thuis te zijn, in het dorp waar we wonen leefde iedereen met ons mee, heel ontroerend. Maar dacht ik in het ziekenhuis dat eenmaal thuis alles weer normaal zou zijn… dat bleek ik verkeerd te hebben ingeschat. Thuis begon het pas. Ik kon niks en dat vond ik zó moeilijk. Ik moest naar de hartrevalidatie, waar ik tussen allemaal ouderen zat. Ik was niet meer de vrouw die ik voor het infarct was geweest. Toen heb ik op aandringen van mijn man echte hulp gezocht.”

Lees ook
Brief Van De Week: ‘Ik kan me er druk om maken dat er door veel mensen niet verder wordt gedacht’

“Mijn werk in de bloemenwinkel heb ik niet meer opgepakt, ik ben uiteindelijk weer één dag in de week naar school gegaan en werk nu bijna drie jaar in de zorg. Het is een hele verandering, maar ik ben blij met wat ik nu doe. Ik heb een leven voor en een leven na mijn infarct. Ik ben blij dat ik het kan navertellen en dat ik nog een kans heb gekregen, samen met mijn man en twee kinderen.”

Hilda

Ook iets delen? Stuur je brief naar flair@dpgmediamagazines.nl. Elke week wint één inzender deze mooie IK HEB FLAIR-armband, speciaal ontworpen en met de hand gegraveerd door kayasieraden.nl.

Beeld: Pexels