Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Tegenwoordig is botox net zo vanzelfsprekend als wenkbrauwen epileren

Tegenwoordig is botox net zo vanzelfsprekend als wenkbrauwen epileren

Tegenwoordig is botox net zo vanzelfsprekend als wenkbrauwen epileren

Haren verven of wenkbrauwen epileren is net zo vanzelfsprekend als het gebruik van botox. Dat vindt 18 procent van de vrouwen, blijkt uit onderzoek van NOUVEAU.

In opdracht van NOUVEAU vroeg marktonderzoeksbureau Motivaction 591 vrouwen van 35 jaar en ouder naar hun mening over en hun ervaring met cosmetische chirurgie. De uitslag is verrassend: 50 procent van de vrouwen die weleens iets aan haar gezicht liet doen, liet een ooglidcorrectie doen.

Natuurlijk wel natuurlijk

39 procent van de ondervraagde vrouwen vindt dat er niks mis is met cosmetische behandelingen zoals botox, fillers, peelings, laserbehandelingen of ooglidcorrecties, maar dan moet het resultaat er wel natuurlijk uitzien. 19 procent vindt zelfs dat het resultaat helemaal onzichtbaar zou moeten zijn. De meeste vrouwen (80 procent) willen er goed uit blijven zijn, maar hoeven niet per se jonger te ogen.

Mondje dicht

De Nederlandse vrouw mag het dan prima vinden om een ingreep te ondergaan; dat betekent niet dat ze er ook per se openhartig over is. Een handjevol vertelt zelfs hun partner niet over de ingreep. De ooglidcorrectie is overigens het meest bespreekbaar. Dat lijkt samen te hangen met het medische aspect: overhangende oogleden kunnen zicht belemmeren en hoofdpijn veroorzaken. In principe is die ingreep ook eenmalig, in tegenstelling tot injectables. Een derde van de ondervraagde vrouwen is voorstander van kleine ingrepen, maar een facelift of ander ‘snijwerk’ gaat toch een stapje te ver.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: VIVA