Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Bodyfix bindweefselmassage getest: ‘Wie mooi wil zijn, moet pijn lijden…’

Bodyfix bindweefselmassage getest: ‘Wie mooi wil zijn, moet pijn lijden…’

Bodyfix bindweefselmassage getest: ‘Wie mooi wil zijn, moet pijn lijden…’

Het spreekwoord ‘wie mooi wil zijn, moet pijn lijden’, gebruiken we allemaal. Ook ik gebruik het gezegde te pas en te onpas, maar het is pas sinds gisteren dat ik écht weet wat ermee bedoeld wordt. Ik test de komende weken een bindweefselmassage bij Bodyfix in Amsterdam, en dít is wat er gebeurde. Spoiler: ik lag jammerend op de behandeltafel. Help.

Lees ook: Bye bye cellulite: dé tips tegen putjesbillen!

Mijn interesse voor Bodyfix werd gewekt toen ik vrij indrukwekkende foto’s van kersverse moeder Viktoria Koblenko voorbij zag komen op Instagram. Geen putjes, geen deukjes, strakke billen en zelfs een platte buik. Hoe dan?! Ikzelf ben nog geen moeder, maar toch heb ik last van putjes en deukjes op mijn bovenbenen en billen. Onzekerheden hebben we natuurlijk allemaal, en ik ben écht best wel tevreden wanneer ik in de spiegel kijk. Maar de natuur een handje helpen, zonder naalden of andere enge cosmetische ingrepen; daar wil ik mijn lichaam best voor lenen. Al helemaal als dit mij een body à la mevrouw Koblenko oplevert.

Allereerst: wat ís een bindweefselmassage eigenlijk?
Deze massagetechniek is heel goed om cellulite tegen te gaan. Ook oedeem, een verslapte huid of plaatselijke vetophopingen zouden ermee bestreden kunnen worden. Er wordt bij Bodyfix gebruik gemaakt van een combinatie van een intensieve manuele massagetechniek en droogborstelen. De bindweefselmassage stimuleert de bloedcirculatie, waardoor het verkleefde bindweefsel gifstoffen gaat afvoeren. Het afscheiden van deze gifstoffen zou uiteindelijk zorgen voor een huid met meer energie en meer elasticiteit. En de putjes? Die zouden ook sterk kunnen verminderen!

Na hoeveel behandelingen kun je resultaat zien?
Dit is afhankelijk van je persoonlijke situatie, maar er wordt gezegd dat je na zo’n 12 à 18 behandelingen zichtbaar resultaat moet hebben geboekt. Een behandeling duurt ongeveer 40 minuten.

Bye putjesbillen week #1
Ik heb mijn research gedaan en ook mijn collega’s hebben me al gewaarschuwd dat deze behandeling best pijnlijk kan zijn. Een ontspannen massage? Ho maar. Gelukkig voelt het in de salon van Bodyfix alsof ik op theevisite kom bij vriendinnen, want ik word warm ontvangen en voel me gelijk op mijn gemak. Zelfs als ik in slechts eens string op de behandeltafel lig, met klamme handjes van de spanning. De vrouw die mij onder handen neemt klets me gezellig de oren van ’t lijf. En dat is dan ook gelijk mijn strategie tijdens deze behandeling: zoveel mogelijk blijven kletsen als afleiding.

Ik heb voornamelijk op mijn bovenbenen en billen wat putjes zitten, en ik krijg te horen dat dit hormonale cellulite is. Omdat ik vrij gezond leef en sport, zouden de pitjes door deze behandelingen flink kunnen verminderen. En misschien zelfs verdwijnen. De pijn neem ik dus maar op de koop toe. Al voel ik me een dwarse kleuter die niet naar binnen wil gaan, en ben ik stiekem geneigd weg te hollen en een wijntje te bestellen op het terras.

Status: Hormonale cellulite op bovenbenen en billen. De cellulite is te zien wanneer er zonlicht op mijn benen schijnt, maar wanneer ik een rokje draag zie je het eigenlijk nauwelijks. Het is vooral te zien wanneer ik in bikini loop en mijn bovenbenen en billen niet verhul – iets wat ik dan ook niet echt graag doe.

Pijn: Pijn? Da’s nog zacht uitgedrukt. Vooral de zijkanten van mijn benen doen erg pijn tijdens de massage. Dit komt – zo wordt me uitgelegd – omdat daar een pees loopt waar flink veel druk op komt te staan. Gelukkig is de pijn niet continu, waardoor het wel goed te doen is.

Day after: Blauwe plekken op mijn bovenbenen. Opmerkelijk genoeg is voornamelijk mijn rechterbeen beurs, terwijl mijn linkerbeen er een stuk fraaier uitziet. Ik zie nog geen verschil wat putjes betreft, al is mijn huid wel erg zacht. En lijken mijn benen nou al strakker?

De komende tijd blijf ik eens per week terugkeren naar mijn nieuwe vriendinnen bij Bodyfix, en ik ben dan ook heel benieuwd wat het resultaat van dit vrijwillig martelen zal zijn. En ja, daar ga ik dus uiteindelijk ook foto’s van laten zien. En ja, dat vind ik heel erg spannend.

To be continued…

Wil je niets meer missen van Flair? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale lente-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10