Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Blaar tussen je tenen? Dit kun je er tegen doen

Blaar tussen je tenen? Dit kun je er tegen doen

Blaar tussen je tenen? Dit kun je er tegen doen

Dat heerlijke gevoel van nieuwe schoenen wordt vaak overschaduwd door de pijn van een dikke blaar…  Het begint meestal met een branderig gevoel tijden het wandelen en gaat van kwaad tot erger. Heb je een blaar tussen je tenen? Dit doe je ertegen!

Wat is een blaar?

Het begint meestal met een pijnlijk gevoel tijden het lopen. Maar wat is een blaar nu eigenlijk? Een blaar is een holte in de opperhuid waar vocht zit. Een blaar tussen je tenen of op de hiel worden ook wel drukblaren genoemd. Drukblaren ontstaan meestal door wrijving van de huid, waarop het lichaam vocht gaat produceren op diezelfde plek. Dat hoopt zich op, daar waar de wrijving zit en tada… oh jee, een blaar.

Hoe ontstaat een blaar?

Warmte en vocht vergroten de kans op een blaar. Door warmte zetten je voeten zich namelijk uit en zitten je schoenen plots veel te klein. En vocht door het zweten of door wandelen in de regen maakt je huid stroever wat weer wrijving veroorzaakt in de schoen.

Lees ook
Bewezen: vrouwen hebben gemiddeld 23 paar schoenen in hun kast staan

Blaar tussen je tenen

Wil je liever geen blaar tussen je tenen? De beste tips op een rijtje om blaren te voorkomen!

 • Sokken
  Draag goede en naadloze sokken waarin je zo min mogelijk zweet.
 • Vaseline
  Ga je lekker een stuk wandelen? Verwen je voeten vlak voor het lopen door deze in te smeren met vaseline of uierzalf. Het vet houdt namelijk het vocht tegen. Zo wordt je voet minder stroef en voorkom je wrijving.
 • Talkpoeder
  Strooi een beetje talkpoeder in je schoenen, sokken en op je voeten. Dit neemt het vocht op waardoor je minder snel last krijgt van zweetvoeten. Zo voorkom je blaren!
 • Koud water
  Was je voeten altijd met koud water en zonder zeep. Zeep maakt de huid zachter.
 • Het vergeten schoengaatje
  Waarvoor is toch dat extra, bovenste gaatje in je schoen, waar je eigenlijk nooit je veter doorheen haalt? Wie denkt dat het er zit als versiering of voor ventilatie, heeft het mis. Het zit er namelijk om blaren te voorkomen!
 • Deodorant
  Wist je dat… deodorant helpt tegen blaren? Rol een beetje deo op de binnenkant van je schoen en op je hiel. Zo schuurt je voet niet meer langs de binnenkant en krijg je ook geen blaren.
 • Juiste kleding
  Blaren tussen je tenen, vaak ontstaan tijdens het hardlopen of sporten? Kleed je comfortabel. Kies voor de juiste uitrusting en kleding waarin je soepel kan bewegen, waardoor je je zowel fysiek als mentaal beter voelt.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: Getty Images