Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Bizar: Hét bewijs dat kledingmaten echt nietszeggend zijn

Bizar: Hét bewijs dat kledingmaten echt nietszeggend zijn

Bizar: Hét bewijs dat kledingmaten echt nietszeggend zijn

Ken je dat? Je staat in de paskamer met een stapel broeken in de maat die je altijd neemt, maar ze zijn stuk voor stuk te klein. En nee, je hebt niet iedere dag donuts for breakfast gehad. Goed nieuws, want het bewijs is hier dat die maten niets over jouw shape zeggen!

Onzekerheid
En dat is best fijn. Want het is iedere keer weer een vervelend momentje, wanneer je de ene keer een maat 38 past, en in de andere winkel ineens maat 42 als jeansmaat hebt. Vreemd. Gelukkig weten wij nu hoe het kan dat niet alle kledingmaten overeenkomen in kledingwinkels.

Marketing truc
De reden voor afwijkende kledingmaten is echt bi-zar. Fabrikanten spelen namelijk in op je onzekerheid en hopen dat je vaker bij hen die zogenaamd kleinere maat gaat shoppen. Say what?! Kledingmaten zijn sowieso al heel misleidend, zo blijkt uit een recent onderzoek van The Washington Post.

Onderzoek
The Washington Post vergeleek confectiematen uit 1958 met eenzelfde maten in 2001. Misschien is het wel zo dat vrouwen door de jaren heen iets voller zijn geworden, maar afgezien daarvan is er écht bizar veel met kledingmaten geknoeid. Wat in 1958 bijvoorbeeld maat 32 werd genoemd, duiden wij anno nu aan met maat 38. Dat is toch ontzettend vreemd?

Bekijk hieronder de statistieken. Zien is geloven, toch?

1448887215-kledingmaat

1448887194-kledingmaat-2 Bron: Cosmopolitan

Lees ook: