Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Bewezen: zwangerschapsdementie is een ding (en je kan er helemaal niets aan doen)

Bewezen: zwangerschapsdementie is een ding (en je kan er helemaal niets aan doen)

Bewezen: zwangerschapsdementie is een ding (en je kan er helemaal niets aan doen)

‘Waar heb ik mijn sleutels toch gelegd en wanneer had ik ook alweer een afspraak bij de gynaecoloog?’ Spoken deze en nog 10 andere vragen meerdere keren per dag door je hoofd tijdens je zwangerschap? Geen reden tot paniek, want uit een onderzoek blijkt dat zwangerschapsdementie echt bestaat.

Lees ook: Gemiddeld duurt het zoveel maanden om zwanger te raken

Het viel enkele onderzoekers aan the Deakin University in Australië op dat zwangere vrouwen al wel eens iets vergeten. Daarom namen ze de proef op de som en onderzochten ze de hersenen van zwangere en niet zwangere vrouwen. Wat blijkt? Vrouwen met een baby in hun buik scoren slechter bij oefeningen waar je je geheugenbij nodig hebt. En dat is nog niet alles, ze blijken ook minder hard geconcentreerd te zijn, falen in hun dagelijkse planning en zijn slecht in keuzes maken.

Perfect – wetenschappelijk – excuus
Je vergeetachtigheid tijdens de zwangerschap is bij deze dus perfect te verklaren. Tijdens je dracht verandert er namelijk een deel van je hersenen dat instaat voor het geheugen én krijg je te maken met een hoge dosis hormonen die enorm veel energie van je vragen. En dan vergeet je af en toe wel iets…

Volg jij onze huishoudpagina al? Hier vind je al onze huishoudtips handig op een plek: www.facebook.com/flairathome

Door: Flair.be | Beeld: iStock