Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Bewezen: zó verminder je op een creatieve manier je stressniveau

Bewezen: zó verminder je op een creatieve manier je stressniveau

Bewezen: zó verminder je op een creatieve manier je stressniveau

Iedereen heeft weleens last van stress of onrustige gevoelens. Niks mis mee, behalve als deze onrust de boventoon voert en je bijna niet meer aan ontspanning toe komt. Er zijn veel dingen die je kunt proberen om je te ontspannen, maar nieuw onderzoek toont aan dat creatief bezig zijn veel goeds kan doen.

Creatief
Onderzoek van Girija Kaimal, assistent-professor in creatieve therapie aan Drexel University, heeft een bijzondere uitkomst. Want hij onderzocht methodes om te ontspannen en stress te verminderen. De uitkomst van zijn onderzoek? Bezig zijn met creatieve dingen kan je stressniveau aanzienlijk verminderen!

Onderzoeksmethode
Dit onderzoek werd gedaan aan de hand van een meting met proefpersonen, bij wie het cortisolniveau – het stresshormoon – gemeten werd voor en ná een uurtje knutselen. En wat bleek? Na de creatieve uitingen werd er veel minder cortisol bij de deelnemers gemeten. Uit het onderzoek kwam ook naar voren dat slechts 45 minuten knippen en plakken al effect kan hebben.

Verbaasd
De onderzoeker Girija Kaimal is niet verbaasd over de uitkomst van dit onderzoek, aangezien hij tijdens zijn loopbaan als creatief therapeut wel vaker de positieve effecten van creatief bezig zijn heeft gezien. Maar wat hij niet had verwacht, was dat ook mensen die zichzelf als ‘niet creatief’ bestempelen hetzelfde effect ervoeren.

Komt er een stressvolle periode aan vol deadlines? Leg dan maar alvast een kleurboek klaar!

Bron: Glamour

Lees ook: