Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Bewezen: door dít woord vaker te gebruiken, vinden mensen je veel aardiger!

Bewezen: door dít woord vaker te gebruiken, vinden mensen je veel aardiger!

Bewezen: door dít woord vaker te gebruiken, vinden mensen je veel aardiger!

“You never get a second chance to make a first impression.” Da’s de waarheid als een koe, maar er schijnt dus wel een manier te zijn om mensen je aardiger te laten vinden. En het enige wat je hoeft je doen, is je woordkeuze een tikkeltje aanpassen. Easy as that.

Uit recent onderzoek van de University of South Wales blijkt namelijk dat je maar één woord vaker moet gebruiken om sneller aardig gevonden te worden door anderen. En dat is, niet geheel verrassend, het simpele woordje ‘dankjewel’.

Het onderzoek van de universiteit werd uitgevoerd onder 70 studenten en 70 mentoren. Als onderdeel van het onderzoek stuurde slechts de helft van de deelnemende studenten een bedankje naar hun mentor. En wat bleek?  De leerlingen die hun mentor bedankten, werden eerder gezien als warme, vriendelijke personen. Ook hielden de mentoren vaker contact met deze leerlingen.

Je kunt dus best een beetje invloed hebben op hoe je overkomt op anderen. Ben je binnenkort in een omgeving vol nieuwe mensen, of start je bijna een nieuwe baan? Let dan op je woordkeuze en zeg ietsje vaker ‘dankjewel’. Baadt het niet, dan schaadt het niet!

Bron: Cosmopolitan

Lees ook: