Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Onderzoek wijst uit: vruchtensap is écht geen dikmaker voor kinderen

Onderzoek wijst uit: vruchtensap is écht geen dikmaker voor kinderen

Health
Onderzoek wijst uit: vruchtensap is écht geen dikmaker voor kinderen

Sla een willekeurig health-tijdschrift open en de gevaren van vruchtensap vliegen je om de oren. Het zou een dikmaker zijn, zorgen voor een hoge bloeddruk en niets dan suikers bevatten. Geef het dus vooral niet aan je kinderen, is het advies. Maar wat blijkt: een glaasje sap kan écht geen kwaad.

Lees ook: 7x Gezonde recepten voor kinderen (die ze wél eten)

En dat is breaking news. Want tot voor kort werd vruchtensap als een van de oorzaken van obesitas bij kinderen gezien, schrijft website Pure Wow. Toch kan de oorzaak van overgewicht niet meer op het drinken van vruchtensap worden gegooid en moet het in een andere hoek gezocht worden.

100% sap
Het betreffende onderzoek werd uitgevoerd door American Academy of Pediatrics. Uit het onderzoek komt naar voren dat één glas vers vruchtensap per dag hartstikke prima is voor kinderen. Dit is echter alleen het geval wanneer je kiest voor 100% vers sap, zonder toegevoegde suikers.

Vloeibare vitamines
De cijfers die uit het onderzoek naar voren zijn gekomen, zijn duidelijk. Bij alle geteste kinderen van zeven tot achttien jaar oud was er geen verschil in BMI te zien wanneer ze dagelijkse een glas vruchtensap dronken. Let wel: een stuk fruit is nog altijd beter dan een glas sap: vanwege de vezels, maar ook voor de tandjes. Beperk het drinkmoment van vruchtensap daarom tot één keer per dag.

Bron: Pure Wow

Shoppen is altijd een goed idee