Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Bewezen: je kan verslaafd zijn aan kaas

Bewezen: je kan verslaafd zijn aan kaas

Bewezen: je kan verslaafd zijn aan kaas

Hoewel wij natuurlijk allemaal al wisten dat je aan kaas verslaafd kan zijn, is er een nieuwe Amerikaanse studie die het nu wel degelijk heeft bewezen. Een Pizza Quattro Formaggi, pasta met kaas, een kaasfondue, kaas op je boterham of een kaas-en wijnavond, een teveel aan kaas blijkt namelijk verslavend te zijn.

De Amerikaanse studie onderzocht verschillende voedselverslavingen bij meer dan 500 deelnemers. De resultaten toonden aan dat hoe meer vet er in het voedsel zit, hoe gemakkelijker het is om eraan verslaafd te geraken. Bewerkte voeding en kant-en-klare maaltijden zijn dus vaak niet alleen de meest ongezonde keuzes, je geraakt er ook sneller aan verslaafd.

Eerdere onderzoeken wezen al uit dat kaas een enorm hoog vetgehalte heeft, maar het bevat ook de proteïnesoort caseïne. Deze stof zou er voor zorgen dat je je gelukkig gaat voelen, een trigger om er dus nóg meer van te eten. Ook bij andere verslavingen zoals drugs zouden de dopaminereceptoren getriggerd worden en zou je datzelfde geluksgevoel ervaren.

Een kaasverslaving zou dus volgens het onderzoek wel degelijk bestaan. Misschien een goed excuus om eens een kaas- en wijnavond voor jezelf te organiseren?

Lees ook:

 

Shoppen is altijd een goed idee