Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > BEWEZEN: vegetariërs zijn slimmer dan vleeseters

BEWEZEN: vegetariërs zijn slimmer dan vleeseters

BEWEZEN: vegetariërs zijn slimmer dan vleeseters

Wie houdt er nu niet van een vettige kebab, een dikke hamburger of een grote broodje kip? Het jammerlijke nieuws is dat het feit dat we vlees eten, wil zeggen dat we dommer zijn. Dat bewijst een recente studie die het IQ van vleeseters vergeleek met dat van vegetariërs.

IQ-verschil
‘Wat een domme studie!’, roept de vleesetende rebel in ons meteen. En toch krijgen we het warm wanneer we lezen dat het Britse Child Development maar liefst 8.000 kinderen onderzocht en op een gemiddeld IQ-verschil tussen latere vleeseters en vegetariërs van 10 punten uitkwam.

 

Groot verschil
Vrouwen die geen vlees eten zouden als kind gemiddeld een IQ van 108 gehad hebben. Zij die wel vlees eten haalden amper een score van 100,7. Bij jongens is het verschil nog groter. Alleseters behaalden als jongetje gemiddeld 101,1. Mannelijke vegetariërs behaalden in het verleden dan weer een gemiddelde IQ-score van 111.

Intelligenter
Wie in een verdere levensfase voor een vegetarisch dieet koos, bleek dus een intelligenter kind te zijn geweest dan de latere omnivoren. Daarnaast zouden vegetariërs een groter empathisch vermogen hebben, gezondere keuzes maken, makkelijker uitdagingen aangaan en zich makkelijker kunnen aanpassen.

Om eerlijk te zijn vinden we af en toe een pizza pepperoni of een lekkere cheeseburger verorberen niet eens zo’n verkeerde keuze…

Copyright: Giphy

Lees ook: