Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > BEWEZEN: Vegetariërs zijn intelligenter dan vleeseters

BEWEZEN: Vegetariërs zijn intelligenter dan vleeseters

BEWEZEN: Vegetariërs zijn intelligenter dan vleeseters

Of je nu vleeseter of vegetariër bent, je hebt er waarschijnlijk zelf voor gekozen. Maar die keuze die je gemaakt hebt, zou blijkbaar toch iets zeggen over hoe intelligent je bent. Een recente studie heeft namelijk het IQ van vleeseters en vegetariërs vergeleken en er blijkt wel degelijk een verschil te zijn.

Iedereen die al wel eens graag een hamburger naar binnen peuzelt, gaat het niet graag horen, maar vegetariërs zouden in het algemeen intelligenter zijn dan vleeseters. Dat was het resultaat van een studie die het Britse Child Development heeft uitgevoerd, waarbij ze maar liefst 8.000 kinderen hebben onderzocht. Er werd een gemiddeld IQ-verschil van 10 punten gevonden tussen vegetariërs en vleeseters.

Meisjes die geen vlees eten behaalden een gemiddelde score van 108, terwijl zij die wel vlees aten amper 100,7 scoorden. Bij jongens is het verschil nog iets groter. Mannelijke vleeseters zouden gemiddeld een score behaald hebben van 101, terwijl vegetariërs er opnieuw bovenuit stegen met 111.

En het onderzoek vond nog enkele opmerkelijke resultaten. Zo zouden vegetariërs een groter empathisch vermogen hebben en vaker een gezondere keuze maken. Daarnaast zouden ze ook sneller uitdagingen aangaan en zich makkelijker kunnen aanpassen.

Dit betekent natuurlijk niet dat je af en toe eens geen lekkere cheeseburger naar binnen kan spelen. Geniet met mate!

Lees ook: