Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Bewezen: veel schelden wijst op een hoog IQ

Bewezen: veel schelden wijst op een hoog IQ

Health
Bewezen: veel schelden wijst op een hoog IQ

Onderzoekjes die onze slechte gewoontes in een positief daglicht stellen, willen we altijd wel lezen. In jezelf praten, veel schelden of boeren in bijzijn van anderen? Geen probleem, hiermee laat je gewoon zien dat je bezit over een geniaal stel hersenen. Ha!

Lees ook: BEWEZEN: hoe mooier je bent, hoe slechter je relatie

Wetenschappers deden onderzoek naar de oorzaak van slechte gewoontes en kwamen tot een briljante ontdekking. Eentje waar wij in elk geval érg blij van werden. Al zijn we geen fan van schelden, in onszelf praten doen we maar al te vaak. Onderstaande vier gewoonten zijn een teken van intelligentie.

Laat naar bed
Ben je vaak nog klaarwakker na middernacht? Dat is een goed teken. Het zal geen goede invloed hebben op je energielevel van de volgende dag, maar onderzoek wijst uit dat nachtbrakers slimme mensen zijn. Waarom? Ze zouden bezig zijn met nadenken over belangrijke zaken én een oplossing willen bedenken voor ze zichzelf nachtrust gunnen. En zo trainen ze continu hun hersenen.

Schelden als een bouwvakker
Erg netjes is het niet, en je zult er niet gauw punten mee scoren bij je collega’s of schoonmoeder, maar uit onderzoek blijkt dat veel schelden duidt op een grote woordenschat. En dat wijst weer op een hoog IQ, want veel scheldwoorden kennen betekent dat je retorische kracht hebt. Daarmee wordt bedoeld dat je je kennis laat vloeien, in plaats van je kleine woordenschat te moeten verbergen.

Rommelig zijn
Hier werden wij érg blij van. Want het is in de woonkamer vaker wel dan niet een rommeltje. Om over de rondslingerende kleding door het hele huis maar te zwijgen. Maar deze slordigheid wijst juist op intelligentie! Wanneer je niet meteen opruimt, geven die rondslingerende spullen je creativiteit een boost. Ook zou rommel nieuwe ideeën stimuleren. Een té nette omgeving zou juist zorgen voor verveling.

In jezelf praten
Ja, dit doen we zo vaak dat het haast beschamend is. We vertellen hele verhalen aan onze computer en spreken onszelf geregeld streng toe. Het ziet er voor anderen wellicht wat vreemd uit, maar we hoeven ons niet langer te schamen voor dit gedrag. Want in jezelf praten, blijkt een teken van bovenmatige intelligentie. Hoe dan? Hardop tegen jezelf praten, zorgt ervoor dat je de dingen visueel maakt. En dat zorgt er weer voor dat je gerichter te werk gaat en zelfs succesvoller wordt. Lekker blijven kletsen dus!

Bron: Jan Magazine

Shoppen is altijd een goed idee