Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Bewezen: vandaag ontdekken meer vrouwen dat ze zwanger zijn dan welke andere dag dan ook

Bewezen: vandaag ontdekken meer vrouwen dat ze zwanger zijn dan welke andere dag dan ook

Bewezen: vandaag ontdekken meer vrouwen dat ze zwanger zijn dan welke andere dag dan ook

Iedere dag worden de nodige zwangerschappen ontdekt, maar vandaag zou er een piek te zien zijn. Woensdag 17 januari 2018 wordt door onderzoekers bestempeld als ‘Discovery Day’, de dag waarop meer vrouwen ontdekken dat ze zwanger zijn dan welke andere dag van het jaar dan ook.

Lees ook: Gemiddeld duurt het zoveel maanden om zwanger te raken

In de winter kruipen we maar al te graag wat dichter tegen elkaar aan. In het bijzonder op 2 januari, ook wel bekend als Babymaking Day. Vlak na de feestdagen en voordat de meeste mensen weer aan het werk gaan, is het een maar al te populair moment om seks te hebben. En dus zwanger te raken. Twee weken later, vandaag dus, zouden de vrouwen hun zwangerschap ontdekken.

Zwangerschapstesten

Deze woensdag van 2018 is als Discovery Day naar voren gekomen na een onderzoek naar een zogenaamde ‘verslaving’ aan zwangerschapstesten. Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat vrouwen gemiddeld zes testen doen om er zeker van te zijn dat ze een kindje verwachten. Zeven procent van de ondervraagde vrouwen doet er tien; een op de twintig doet zelfs zestien (!) testen voordat ze echt geloven dat ze zwanger zijn.

Wil je niets meer missen van Flair? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale aanbieding: 10 nummers voor slechts €10.

Bron: Independent | Beeld: iStock