Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Ben jij een echte theeleut? Dan ben je creatiever

Ben jij een echte theeleut? Dan ben je creatiever

Ben jij een echte theeleut? Dan ben je creatiever

Thee is heerlijk op een koude dag, maar eigenlijk vind je altijd wel een reden om dit warme drankje te nuttigen. Als echte theeleut kun jij dan ook niet zonder. En we hebben goed nieuws: mensen die vaak thee drinken zijn creatiever.

Lees ook: Bah: zóveel bacteriën zitten er in de theezakjes op je werk

Dit blijkt uit een studie van de Universiteit van Peking. Ze hebben dit onderzocht bij vijftig studenten: de ene helft kreeg een kop zwarte thee, de andere helft water. Na het drinken hiervan moesten ze twee soorten proeven doen. De eerste test bestond uit het bouwen van een ‘aantrekkelijk en creatief’ design van blokjes, terwijl ze bij het tweede experiment een naam moesten verzinnen voor een nieuw restaurant.

Creatiever
Hieruit blijkt dat de proefpersonen die van tevoren een lekker kopje thee hadden genuttigd, het beter deden in beide testen. De voorstellen waren beter en creatiever dan die van de andere groep. Toch willen de onderzoekers opmerken dat de studie bij slechts 50 deelnemers is afgenomen, daardoor is het niet geheel representatief. Ook is het niet bewezen dat er een causaal verband is. Jammer!

Wil je niets meer missen van Flair? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale aanbieding: 10 nummers voor slechts €10.

Bron: Zita.be | Beeld: iStock