Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Bewezen: Sociale media kan wél gelukkig maken

Bewezen: Sociale media kan wél gelukkig maken

Bewezen: Sociale media kan wél gelukkig maken

We horen vaak dat je van sociale media ongelukkig zou worden, maar een nieuw onderzoek spreekt dit tegen. Wanneer je het op de juiste manier gebruikt, zou sociale media je juist gelukkig kunnen maken. 

Lees ook: Instagramfoto’s kunnen onthullen of je depressief bent

Positief effect

Hoewel je in de media vaak leest dat sociale media ervoor zorgt dat we ongelukkig worden, lijkt nu ook het tegendeel bewezen. Volgens een nieuw onderzoek van de Universiteit van Derby kan sociale media, mits in mate gebruikt zorgen voor een positiever zelfbeeld en een minder narcistische houding.

Volgens Zaheer Hussain, die dit onderzoek onder een groep van 163 mensen uitvoerde, ervoeren mensen die een periode korter dan 5 minuten op Facebook besteedden onder andere minder stress en positievere emoties.

Korte sessies

Het zit ‘m in hoe lang je de sociale media achter elkaar gebruikt. Korte sessies zijn de sleutel tot de positieve effecten. Zaheer Hussain ontdekte dat wie gestresst is en eventjes door zijn tijdlijn scrollt, hierdoor gekalmeerd kan raken. Ook ontdekte hij dat we door het zien van updates van onze familieleden of naaste vrienden positieve gevoelens ervaren.

 

Voortaan mag jij dus zonder schuldgevoel door je tijdlijn bladeren en hoef je niet bang te zijn dat je hier ongelukkig van wordt. Zo lang je maar zorgt dat je dit niet te lang doet natuurlijk.

Bron: Her.ie | Beeld: iStockphoto