Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Bewezen: rond deze tijd van het jaar ben je op je slankst

Bewezen: rond deze tijd van het jaar ben je op je slankst

Bewezen: rond deze tijd van het jaar ben je op je slankst

Ben jij ook zo tevreden over hoe je billen er op dit moment uitzien in je high-waisted jeans? Dat kan kloppen, je zit namelijk in de je slankste periode. Hoera!

Volgens een studie in het New England Journal of Medicine wegen mensen op dit moment van het jaar – eind september en begin oktober – gemiddeld genomen het minst. Vanaf de tweede week van oktober begin je langzaam een beetje aan te komen en je gewicht piekt net na Oudejaarsavond.

Kerstkilo’s

Voor de studie werden patronen in gewichtstoename (en afname) onder bijna 3000 Amerikanen onderzocht. Volledig in de lijn der verwachting bleek dat mensen het meest aankomen in periode tussen Kerst en Oud en Nieuw en dat het bovendien wel vijf maanden kan duren voor je die overvloedige kilo’s weer kwijt bent. De meeste mensen zitten overigens rond Pasen weer op het gewicht dat ze hadden voor de feestdagen.

TV Land pants king of queens the king of queens gain weight

copyrgiht: giphy

De resultaten op het gebied van gewichtsafname waren verrassender. Het meest slank ben je namelijk niet in de zomerperiode – wanneer je de hele tijd in bikini moet en je er dus oh zo van bewust bent – maar in het najaar. Nu dus!

Misschien heeft het iets te maken dat je niet meer hele dagen rosé zit te tanken, of misschien juist met het feit dat je weer elke dag heen en weer moet fietsen of misschien is het een combinatie van beiden. Hoe het ook zij: geniet van je lichaam en geef je daarna schaamteloos over aan pepernoten. Volgend jaar om deze tijd ben je toch weer ‘op gewicht’ 😉

 

Lees ook:

Bron: Womenshealthsmag