Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Bewezen: op deze leeftijd zitten vrouwen het lekkerst in hun vel

Bewezen: op deze leeftijd zitten vrouwen het lekkerst in hun vel

Bewezen: op deze leeftijd zitten vrouwen het lekkerst in hun vel

In welke levensfase je op je gelukkigst bent, verschilt natuurlijk per persoon en hangt af van verschillende factoren. Onderzoekers hebben wel een leeftijd ontdekt waarop vrouwen zich het lekkerst in hun vel voelen, en die komt misschien wat later dan je verwacht.

Lees ook: Onderzoek wijst uit: dit is het perfecte leeftijdsverschil in een relatie

Iedere vrouw heeft zo haar onzekerheden, of het nu de kipfilets onder haar armen zijn of haar bovenbenen waar ze net niet tevreden over is. Er komt echter een leeftijd waarop je zelfvertrouwen de overhand neemt, zo blijkt uit een Britse enquête, namelijk wanneer je de zestig bent gepasseerd.

In opdracht van modebedrijf M&Co werden 1.300 vrouwen ondervraagd over hun gevoel in badkleding op verschillende leeftijden. Over het algemeen bleek dat vrouwen geen hoge pet van zichzelf op hadden: op uiterlijk gebied gaven de vrouwen zichzelf slechts een vijf (op tien) wat betreft zelfvertrouwen. Vrouwen tussen de 65 en 74 gaven hun zelfvertrouwen een iets hoger cijfer, namelijk een zes. Volgens de onderzoekers lijken vrouwen naarmate ze ouder worden, minder te geven om een ‘perfect’ bikinilichaam.

Eerder onderzoek

Hetzelfde bleek uit een eerder onderzoek. Gallup, een Amerikaans research & consultingbedrijf, kwam toen tot de ontdekking dat 75 procent van de 65-plusvrouwen ‘akkoord’ tot ‘helemaal akkoord’ was met de stelling dat ze zich altijd lekker voelen in hun vel. Dit percentage was ook toen een stuk hoger dan bij jongere vrouwen.

Volg jij onze huishoudpagina al? Hier vind je al onze huishoudtips handig op een plek: www.facebook.com/flairathome