Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Bewezen: moeder bepaalt de intelligentie van haar kind

Bewezen: moeder bepaalt de intelligentie van haar kind

Bewezen: moeder bepaalt de intelligentie van haar kind

Wat betreft innerlijk én uiterlijk zijn natuurlijk zowel je partner als jij van grote invloed op jullie kind. Maar als het op intelligentie aankomt moet jullie baby het vooral van de moeder hebben, zo blijkt uit onderzoek.

Lees ook: Bewezen: de gemiddelde moeder werkt twéé fulltimebanen

Wetenschappers van de University of Cambridge ontdekten dat intelligentie grotendeels wordt beïnvloed door het X-chromosoom, het chromosoom waar je als vrouw twee van hebt (mannen hebben daarentegen XY-chromosomen). Deze chromosomen zorgen ervoor dat je genen worden overgebracht op je kind. En omdat je als vrouw twee X-chromosomen hebt én de intelligentie daardoor wordt bepaald, is de kans dubbel zo groot dat het je het als moeder doorgeeft aan je kind.

Emotionele band

Niet alleen deze chromosomen bepalen de intelligentie van je kind, ook de emotionele band die je als moeder met je kind opbouwt is van belang als het gaat om de ontwikkeling van de hersenen. Hebben moeder en kind een sterke band, dan zijn de emotionele en intellectuele delen van het brein beter ontwikkeld – zo beweren onderzoekers van de University of Washington. Aha!

Volg jij onze huishoudpagina al? Hier vind je al onze huishoudtips handig op een plek: www.facebook.com/flairathome

Bron: Psychology Spot