Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Bewezen: mensen met een hond leven langer

Bewezen: mensen met een hond leven langer

Bewezen: mensen met een hond leven langer

Je hond is niet alleen je allergrootste maatje, hij zorgt er ook nog eens voor je regelmatig buiten komt. Want hierdoor móet je wel gaan wandelen, als is het maar even. En nu blijkt ook nog eens dat mensen met een viervoeter langer leven.

Lees ook: Te cute: chill nu in een matchende pyjama met je hond

Zweedse onderzoekers onderzochten in een studie het verband tussen de gezondheid van het hart en het hebben van een hond. En wat blijkt: jouw trouwe maatje kan je levensduur mogelijk verlengen.

Hart- en vaatziekten
Deze grootschalige studie werd uitgevoerd tussen 2001 en 2012 en daarbij werd een groep van meer dan 3,4 miljoen (!!) mensen tussen de 40 en 80 jaar oud bestudeerd. Deze participanten hadden nooit last van enige hart- en vaatziekten in het verleden. Het resultaat: de kans op deze aandoeningen was beduidend minder wanneer ze in het bezit waren van een hond.

Alleenstaand
Vooral bij de groep van alleenstaanden, die meer risico op deze ziekten hebben, was het verschil groot. Als je als single lady een Bello in huis haalt, heb je 33 procent minder kans om te overlijden én 11 procent minder kans om hart- en vaatziekten te krijgen dan mensen die geen hond hebben. Hoe dat kan? Jouw beestje kan gezien worden als een vervanging voor een belangrijk lid van de familie. Ook ben je door het vele lopen vaak fitter. Maar let wel: de onderzoekers waarschuwen dat ook andere zaken, zoals algemene betere gesteldheid, de studie kunnen hebben beïnvloed. Ach, een hond in huis heeft nog véél meer voordelen toch?

Volg jij onze huishoudpagina al? Hier vind je al onze huishoudtips handig op een plek: www.facebook.com/flairathome

Bron: Metro | Beeld: Shutterstock