Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Bewezen: mensen met een drukke agenda hebben een goed geheugen

Bewezen: mensen met een drukke agenda hebben een goed geheugen

Health
Bewezen: mensen met een drukke agenda hebben een goed geheugen

Druk, druk, druk. Dat is hoe jij jouw leven op dit moment het beste zou kunnen omschrijven. Soms zou je net iets meer ademruimte willen, maar toch heeft een volle agenda ook zijn voordelen.

Lees ook: Bewezen: Wie pantoffels draagt op kantoor is productiever

Mensen met een volle planning hebben namelijk een goed geheugen en sterkere hersenen, blijkt uit een onderzoek van de Universiteit van Texas. Hiervoor werden 330 mannen en vrouwen onderzocht, waarbij gekeken werd naar hun dagelijkse agenda. Ook moesten ze verschillende testen uitvoeren. Niet alleen konden de personen die het altijd druk hadden informatie beter en sneller verwerken, ook beschikten ze over een grotere woordenschat én konden ze beter logisch redeneren.

Uitdaging
Hoe dit kan? Een drukke agenda zorgt ervoor dat je continue opnieuw uitgedaagd wordt om alles voor elkaar te krijgen. Daarom geeft onderzoeker Sarah Festini ook aan dat het zelfs je geheugen kan verbeteren. In jouw actieve leven zul je namelijk goed moeten onthouden wanneer je alles gepland had. Maar, te druk is nooit goed, dus let ook wel goed op jezelf en je gezondheid.

Volg jij onze huishoudpagina al? Hier vind je al onze huishoudtips handig op een plek: www.facebook.com/flairathome

Bron: Cosmopolitan | Beeld: Shutterstock

Shoppen is altijd een goed idee