Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Bewezen: mensen die praten in hun slaap zijn empathischer

Bewezen: mensen die praten in hun slaap zijn empathischer

Bewezen: mensen die praten in hun slaap zijn empathischer

Het is soms een beetje gênant: ’s ochtends weer te horen krijgen dat je hele verhalen hebt verteld in je slaap. Jij weet er namelijk niks meer van en hoopt maar dat je niks raars hebt gezegd… Toch zegt het ook iets positiefs over je.

Lees ook: Bewezen: Wie pantoffels draagt op kantoor is productiever

Je bent namelijk een stuk empathischer dan mensen die dit niet doen. En je bent ook nog eens vrij uniek: slecht vijf procent van de mensen over de hele wereld praten in hun slaap. Dit blijk uit onderzoek gepubliceerd in het Journal Brain and Development. Daarnaast kun je je beter inleven in anderen hierdoor én zal je eerder een helpende hand zijn voor die vriendin in nood. Ha!

Nachtbraker
Toch vragen we ons af hoe het nu kan, dat je slaapt maar tegelijkertijd tóch kunt praten. Dit heeft alles te maken met de stofjes die eigenlijk jouw gehele lichaam zouden moeten verlammen: glycine en gamme-aminoboterzuur. En je kunt het waarschijnlijk al raden, deze stofjes werken bij jou niet goed genoeg om ook je stembanden te verlammen. Daarom ben je ’s nachts hele verhalen tegen je vriend aan het afsteken over je hond, terwijl hij gewoon lekker wil slapen. Behalve dat het soms een beetje gênant is, is het verder niet schadelijk voor je. Je bent gewoon heel uniek én empathisch!

Volg jij onze huishoudpagina al? Hier vind je al onze huishoudtips handig op een plek: www.facebook.com/flairathome

Bron: Cosmopolitan | Beeld: Shutterstock