Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Bewezen: Langzame joggers leven langer!

Bewezen: Langzame joggers leven langer!

Bewezen: Langzame joggers leven langer!

Word jij altijd ingehaald tijdens het hardlopen? Dan hebben we goed nieuws! Langzame joggers leven namelijk langer dan snelle joggers (hardlopers zijn doodlopers :p ) en ze leven langer dan mensen die niet joggen. Win-win dus!

In het Journal of the American College of Cardiology werd een onderzoek gepubliceerd van de Copenhagen City Heart Study. Deze onderzoekers onderzochten het verband tussen joggen en de levensverwachting en gezondheid van de joggers. Ook keken ze naar de manier waarop er gejogd werd: licht, gematigd of zwaar en of de vorm van joggen invloed had op de levensverwachting. En boy, oh boy de uitkomst was verrassend!

Het onderzoek

Voor het onderzoek volgden ze sinds 2001 jaar lang een groep van 1098 gezonde joggers en 3950 gezonde niet-joggers. De joggers waren onder verdeeld in drie groepen: licht, gematigd en zwaar. Het doel van het onderzoek was om te bepalen of joggen überhaupt gezond is en welke mate van joggen dan optimaal is. En wat bleek? De lichte en gematigde joggers ondervinden een positief effect op hun levensverwachting, maar de zware joggers hebben dezelfde levensverwachting als de niet-joggers!

De volgende keer dat je weer eens wordt ingehaald in het park hoef je je daar dus helemaal niks van aantrekken. Hij gaat misschien sneller, maar jij leeft langer! Lekker puh! 😉

Bron: elitedaily.com / people.com / NCBI

Lees ook:

Steken in je zij tijdens het hardlopen? Zo komt het (en zo kom je er af)

10 redenen waarom hardlopen wél leuk is

Krijg jij ook altijd zo´n rood hoofd tijdens het sporten? Dít kun je er aan doen!