Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > BEWEZEN: Lachende collega’s werken harder

BEWEZEN: Lachende collega’s werken harder

BEWEZEN: Lachende collega’s werken harder

Liggen jij en je collega’s steeds te grappen en te grollen op de werkvloer? Dan is dat goed nieuws voor je baas, ook al zou hij het niet geloven. Een nieuw onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat collega’s die samen kunnen lachen, in het algemeen harder werken. Kent er iemand nog een goed mopje?

Het lijkt misschien niet alsof je hard aan het werken bent, maar je prestaties zouden er wel op vooruit gaan. Daisy van Dessel, een Belgische studente, interviewde voor haar masterproef driehonderd werknemers in een tiental verschillende sectoren en kwam tot het verrassende resultaat. Lachen met je collega’s zou er voor zorgen dat je extra gemotiveerd bent en dit komt je werk natuurlijk enkel maar ten goede.

Positieve humor

Humor geeft je een goed gevoel en dat zorgt ervoor dat je harder gaat werken. Het klinkt eigenlijk heel logisch, maar het zou nu ook pas echt bewezen zijn. Bedrijven moeten wel opletten dat het om ‘positieve’ humor gaat, zoals een binnenpretje als iemand struikelt of een leuke mop om de dag mee te starten. Wanneer de humor gebruikt wordt om iemand te pesten of te kwetsen, heeft het geen positieve invloed meer op de werkprestaties.

Lees ook: