Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Bewezen: kurkuma is even effectief als sporten!

Bewezen: kurkuma is even effectief als sporten!

Health
Bewezen: kurkuma is even effectief als sporten!

In het kader van nieuws waar we héél erg blij van worden: een wondermiddel wat net zoveel zoden aan de dijk zou zetten als sporten. En dat zonder daadwerkelijk in de gewichten te hoeven gaan hangen. Mogen we heel even een geluksdansje doen?

Knalgeel goedje
Nieuw onderzoek wijst namelijk uit dat een snufje kurkuma – beter bekend als dat knalgele goedje wat gemaakt wordt van geelwortel – even effectief zou zijn als een uur beweging. Het onderzoek werd uitgevoerd onder een groep van 32 vrouwen na de menopauze en de gehele studie naar het effect van kurkuma duurde 8 weken.

Onderzoeksmethode
Deze 32 vrouwen werden vervolgens in drie groepen verdeeld: een groep vrouwen kreeg dagelijks een snufje kurkuma, een groep deed iedere dag aan een uur lichaamsbeweging en de derde groep vrouwen bewoog nauwelijks tijdens het onderzoek. Tijdens het onderzoek werd er voornamelijk gelet op de gezondheid van de binnenwanden van de bloedvaten, bekend als endotheel.

Verrassende uitkomst
En wat bleek? De vrouwen die niet aan extra lichaamsbeweging hadden gedaan maar wel iedere dag 1,5 tot 2 gram kurkuma hadden genuttigd, hadden een betere doorstroming binnenwanden in de bloedvaten. En deze betere doorstroming was gelijk aan die van de groep vrouwen die wél aan lichaamsbeweging had gedaan! Oftewel: als je geen zin hebt in sporten, kun je ook gewoon kurkuma in je avondeten verwerken en lekker op de bank blijven zitten. Klinkt je dat niet als muziek in de oren?

Bron: Yoors

Lees ook:

 

Shoppen is altijd een goed idee