Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > BEWEZEN: kakkerlakkenmelk is goed voor elk. Drink jij mee?

BEWEZEN: kakkerlakkenmelk is goed voor elk. Drink jij mee?

BEWEZEN: kakkerlakkenmelk is goed voor elk. Drink jij mee?

Move over boerenkool, goijibessen en chiazaad, volgens Indiase onderzoekers is kakkerlakkenmelk het nieuwste superfood. Ja, dat lees je goed: kak-ker-lak-ken-melk. Het goedje zou bijzonder veel voedingswaarde hebben en een goed eiwitsupplement zijn voor sporters. Bottom’s up?

Punctata Diploptera
De melk komt niet uit een verdwaalde stadskakkerlak, maar uit de Punctata Diploptera. Dat is een van de weinige kakkerlakken die levende kinderen baart. De melk die moeder-kakkerlak aan haar nageslacht geeft, bevat bepaaldekristallen. En die zijn volgens wetenschappers voedingsgewijs goud waard. De kristallen zijn als het ware een complete maaltijd. Ze zitten bomvol gezonde eiwitten, vetten en suikers. Kakkerlakkenmelk is volgens wetenschappers ook een goed eiwitsupplement voor sporters. De melk is calorierijk en geeft langdurig energie.

Laboratorium
Omdat kakkerlakken melken niet zo praktisch is, proberen wetenschappers de kristallen zelf te maken in een laboratorium. Misschien drinken we dan binnenkort met z’n allen een glaasje kakkerlakkenmelk bij het ontbijt. Wie weet.

Lees ook: