Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Bewezen: Kaas eten kan zorgen voor een langer leven!

Bewezen: Kaas eten kan zorgen voor een langer leven!

Bewezen: Kaas eten kan zorgen voor een langer leven!

In het kader van onderzoekjes waar we héél erg blij van worden: als je kaas eet, leef je langer. Dat is dus wetenschappelijk onderzocht én bewezen en stemt ons zeer blij. En dat is misschien nog wel een understatement. Ha!

Happy science
In eerste instantie zul je misschien even met je oren staan te klapperen bij het horen van dit onderzoek, want dat kaas gezond was is niet echt iets wat je verwacht. Tot nu toe kregen we eerder te horen dat vette kaas zou zorgen voor een te hoog cholesterol en meer van dat zulk enge termen. Maar niets blijkt minder waar te zijn. Als we dit recente onderzoek moeten geloven, in ieder geval…

De Italiaanse levensstijl
Nature Research deed onderzoek naar de invloed van ’t eten van kaas op de levensduur van de mens, en concludeerde dat eten van kaas kan zorgen voor een langer leven. Dit zou volgens het onderzoek allemaal komen door het stofje spermidine, wat in kaas zit. Hoe ze dit onderzochten? 800 Italianen – die léven voor de kaas – vulden een enquête in over hun dieet. En wat bleek? De groep die aangaf veel kaas te eten, en dus veel spermidine binnenkreeg, hadden een lagere bloeddruk en minder kans op hart- en vaatziekten.

Hier worden we toch best een beetje blij van. Natuurlijk is dit onderzoek geen vrijbrief om alleen nog maar te leven op pizza en Franse kaas, maar schuldig hoef je je in ieder geval niet meer te voelen wanneer je geniet van een flinke kaasplank. Ook niet als je net een kaasfondue achter de kiezen hebt. Say cheese!

Bron: Glamour

Lees ook:

 

Shoppen is altijd een goed idee