Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Bewezen: je oogkleur bepaalt je drinkgedrag

Bewezen: je oogkleur bepaalt je drinkgedrag

Bewezen: je oogkleur bepaalt je drinkgedrag

Heb jij een blonde vriendin met blauwe ogen, terwijl je zelf een brunette met donkere ogen bent? Dan is de kans groot dat jullie drinkgedrag heel erg verschilt. Recent onderzoek wijst namelijk uit dat de kleur van je ogen invloed heeft op de mate waarop jij alcohol drinkt. Hoe dan?!

Lees ook: Dit wordt je nieuwe favoriete zomerdrankje!

Grootschalig onderzoek
Het klinkt niet echt logisch en we stonden dan ook even met onze oren te klapperen. Maar het blijkt tóch waar te zijn. Wetenschappers van de Universiteit van Vermont onderzochten of de kleur van je ogen invloed heeft op je alcoholinname. Dit deden ze door de oogkleur van 1263 drankverslaafden onder de loep te nemen.

Bizarre uitkomst
En wat bleek? Mensen met blauwe, groene, of grijze ogen hebben sneller kans op een drankprobleem dan mensen met bruine kijkers. Omdat deze uitkomst best verrassend is, hebben de wetenschappers voor de zekerheid de test drie keer opnieuw uitgevoerd. Maar telkens kwam dezelfde uitkomst naar voren. Volgens dit onderzoek zouden mensen met blauwe ogen de grootste kans hebben op een drankprobleem.

Meerdere tests
Dawei Li, een van de onderzoekers en Assistant Professor of Microbiology and Molecular Genetics, vertelt over de uitkomst van het onderzoek: ‘Right now it’s a question for us – we don’t know what drives this.’ Voor er een écht statement over dit onderwerp naar buiten kan worden gebracht, willen de wetenschappers nog meer tests doen.

Nu is dit onderzoek natuurlijk geen vrijbrief voor alle mensen met bruine ogen om ongegeneerd een flesje wijn open te trekken na de lunch, maar interessant is het wel. Toch?

Wil je niets meer missen van Flair? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale lente-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Bron: ELLE

Shoppen is altijd een goed idee