Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Bewezen: je humeur wordt beïnvloed door wat je eet

Bewezen: je humeur wordt beïnvloed door wat je eet

Bewezen: je humeur wordt beïnvloed door wat je eet

‘Je bent wat je eet’ is een gezegde wat te pas en te onpas gebruikt wordt. We deden er altijd wat lacherig over, maar recent onderzoek wijst uit dat het wel degelijk waar is. 

Lees ook: Bewezen: rode wijn en donkere chocolade helpen tegen rimpels

Food mood
Nu worden we sowieso heel erg blij van chocoladetaart, wijn en donuts, maar we zouden massaal rood vlees en gevogelte moeten gaan eten om ons goed te voelen. Dat blijkt uit het online ‘Food Mood’-onderzoek van de universiteit van Binghamton in New York , verschenen in het vakblad Nutritional Neuroscience.

Dopamine
De onderzoekers schrijven dat de gemoedstoestand van deelnemers in de leeftijdscategorie 18-29 jaar een flinke boost kreeg, na het eten van deze voedingswaren. De reden? Vlees bevat componenten die ervoor zorgen dat we dopamine aanmaken, wat ook wel het ‘gelukshormoon’ genoemd wordt.

Bye koffie en koolhydraten
Om nog beter in je vel te zitten, raden de Amerikaanse onderzoekers aan om te matigen met koolhydraten en koffie. Deze producten zouden voor onze stressgevoelens aanwakkeren, en dat is natuurlijk niet erg bevorderlijk voor een happy feeling.

Vega
Kleine kanttekening: vegetariërs hoeven niet te vrezen dat ze minder kans hebben op een gelukkig leven. Want door te sporten maak je ook dopamine aan, waardoor je zonder zorgen het vlees kunt laten staan.

Volg jij onze huishoudpagina al? Hier vind je al onze huishoudtips handig op een plek:  www.facebook.com/flairathome

Bron: GVA, Beeld: Sanoma Beeldbank