Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Bewezen: dít is waarom baby’s altijd zo heerlijk ruiken!

Bewezen: dít is waarom baby’s altijd zo heerlijk ruiken!

Bewezen: dít is waarom baby’s altijd zo heerlijk ruiken!

Misschien is het je zelf weleens opgevallen, of heb je een moeder horen praten over hoe lekker haar baby’tje ruikt. Precies omschrijven hoe die kleine spruit ruikt lukt meestal niet, maar we zijn het er allemaal over eens dat het een heerlijke geur is. Maar waarom is dat eigenlijk?

Cuteness
Een recent onderzoek van Trends in Cognitive Sciences toont aan hoe het kan dat we het wereldwijd eens zijn over het feit dat pasgeboren kindjes lekker ruiken. En je zou het misschien niet denken, maar het heeft dus écht iets te maken met de cuteness van die kleine kindjes.

Overlevingsmechanisme
Wanneer je naar een klein kindje kijkt, smelt je als vanzelfsprekend al. Die kleine handjes en voetjes zijn zó lief, om over die bolle wangen maar te zwijgen. De geur die kleine kindjes produceren – nee, we hebben het niet over de poepluier – is een bijkomstigheid aan die schattigheid. Al plannen de baby’s het zelf uiteraard niet zo in, het is een biologische en natuurlijk tactiek om liefde te krijgen van de mensen om zich heen. De geur van een kindje is dus eigenlijk een overlevingsmechanisme, en een manier om aandacht te krijgen van de ouders.

Eigenlijk klinkt dit ons best logisch in de oren. Want combineer een lief hoofdje met een heerlijke geur, en het gaat bijna vanzelf om zorg te dragen voor het kindje in kwestie. Zelfs als deze niet eens van jezelf is.

Bron: NSMBL

Lees ook: