Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Bewezen: jouw instagram-filter kan een depressie voorspellen

Bewezen: jouw instagram-filter kan een depressie voorspellen

Health
Bewezen: jouw instagram-filter kan een depressie voorspellen

We spenderen er ontzettend veel tijd aan en zijn een waar Pietje Precies als het op de nabewerking aankomt; we hebben het natuurlijk over onze Instagramfoto’s. Een filterje hier, een filtertje daar… Maar had jij ooit verwacht dat de keuze van jouw favoriete filter best veel over je persoonlijkheid zou kunnen zeggen?

Onderzoek
Want uit recent onderzoek van Harvard en University of Vermont blijkt dat de filter die je kiest op Instagram inzicht kan geven in jouw geestelijke gesteldheid. Hoe dit onderzocht is? De onderzoekers onderzochten verschillende foto’s van de deelnemers aan het onderzoek, door ze uitgebreid te analyseren. En de participanten moesten voor het onderzoek een flinke enquête invullen, met allerlei vragen die hun geestelijke gezondheid konden vaststellen.

Inkwell
Wat bleek? Specifieke kleuren, filters en objecten in foto’s kunnen een depressie voorspellen! Foto’s zonder kleur, waar gezichten op ontbreken of blauw- of grijstinten bevatten, zijn een duidelijke verwijzing naar depressie. Mensen die de filter Inkwell vaak gebruiken, blijken volgens het onderzoek dan ook meer last van depressie te hebben. Respondenten die de lichtere filter Valencia gebruiken worden als gelukkiger beschouwd, zo blijkt uit het onderzoek.

Nu moet je dit onderzoek natuurlijk niet té serieus nemen, want soms is het gebruik maken van grijstinten in je foto nu eenmaal heel mooi. En ’t oogt zo lekker mysterieus! Maar toch, het blijft een interessante bevinding, niet?

Bron: Vogue

Lees ook:

 

Shoppen is altijd een goed idee