Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Bewezen: ijs als ontbijt helpt tegen een ochtendhumeur

Bewezen: ijs als ontbijt helpt tegen een ochtendhumeur

Bewezen: ijs als ontbijt helpt tegen een ochtendhumeur

Het ontbijt is een van de belangrijkste maaltijden van de dag. Het is dan ook verstandig om de ochtend meteen goed van start te laten gaan door dit hapje niet te skippen. Geen inspiratie? Het blijkt dat ’s morgens ijs eten zorgt voor een mentale boost.

Lees ook: Bewezen: chocoladetaart bij het ontbijt helpt je om gewicht te verliezen

Docent Yoshihiko Koga van de Kyorin Universiteit in Japan publiceerde een onderzoek waarin staat dat een bolletje ijs ’s ochtends je mentaal versterkt én je alerter maakt. Ook kwam naar voren dat de mensen die ijs hadden gegeten een veel betere reactietijd hadden en informatie veel sneller begrepen dan degenen die niet van ijs mochten genieten tijdens het ontbijt.

Geen ochtendhumeur
Het rustgevende gevoel van ijs op zowel het lichaam als de geest toonde ook aan dat het niveau van mentale irritatie veel lager lag, wat betekent dat je minder last hebt van een ochtendhumeur en een in een minder slechte stemming bent na het ontwaken. Ha! Niet alleen goed voor jezelf dus, maar ook bevorderlijk voor de rest van je omgeving. Koud water in de ochtend kan ook al helpen, maar professor Koga ondervond dat de mentale stimulatie nog veel hoger was na het eten van ijs. Ben & Jerry’s for breakfast anyone?

Volg jij onze huishoudpagina al? Hier vind je al onze huishoudtips handig op een plek: www.facebook.com/flairathome

Bron: Her.ie | Beeld: iStock