Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Bewezen: iedere dag de handstand doen is hartstikke gezond!

Bewezen: iedere dag de handstand doen is hartstikke gezond!

Bewezen: iedere dag de handstand doen is hartstikke gezond!

Kun jij de handstand? Dan ben je een echte mazzelaar, want dan kun je vanaf nu op een simpele én speelse manier aan je gezondheid werken. Een handstand is een simpele doch doeltreffende manier om iedere dag een korte work-out te doen, en wel om de volgende redenen.

Het versterkt je core strength
Het doen van een handstand is net zo effectief als planken, maar dan veel minder vervelend om te doen! Je traint er je buikspieren mee, maar ook je heupspieren, je hamstrings, de binnenkant van je dijen en je onderrug.

Je evenwichtsgevoel wordt er beter door
Vrij logisch, maar toch de moeite waard om te noemen: je hebt balans nodig om recht te kunnen blijven staan, al helemaal als je de handstand niet tegen een muur of deur doet. Hierdoor werk je aan je evenwichtsgevoel!

Je versterkt je bovenlichaam
En dat zonder duizend pogingen om je op te drukken. Hoe langer je ondersteboven blijft staan, hoe sneller je resultaat ziet. Je zult zien dat je schouders en bovenrug aanzienlijk sterker worden.

https://www.instagram.com/p/BG86wfoPR_G/?taken-by=tarastiles&hl=en

Het is goed voor je humeur
Naast alle positieve gevolgen voor je figuur en spiermassa is het maken van een handstand ook nog eens heel goed voor je humeur. Het bloed dat naar je hoofd stroomt heeft een kalmerend en opbeurend effect. Nog een leuke bijkomstigheid: je wordt er ook minder nerveus van, doordat je stresshormoon afneemt!

Een handstand verbetert je bloedcirculatie, je ademhaling en je botten
Alsof bovenstaande punten nog niet genoeg motivatie geven om iedere dag de wereld even op zijn kop te bekijken, hier nog een. Het maken van een handstand verbetert je bloedsomloop en daarmee ook de toevoer van bloed naar je longen. Omdat je bij een handstand je eigen gewicht gebruikt, versterk je ook je botten in je ruggenwervel, je schouders, je armen en je polsen.

Ga jij vanaf nu iedere dag aan je handstand skills werken?

Bron: ELLE

Lees ook: