Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > BEWEZEN: Je hoeft eigenlijk maar één keer per week te sporten

BEWEZEN: Je hoeft eigenlijk maar één keer per week te sporten

BEWEZEN: Je hoeft eigenlijk maar één keer per week te sporten

Was het ook jouw goede voornemen om dit jaar minstens 3 keer per week naar de fitness te gaan? Dan hebben wij goed nieuws voor jou want uit een nieuw onderzoek is gebleken dat we eigenlijk maar één keer per week hoeven te sporten om gezonder te gaan leven.

Het medische tijdschrift JAMA (The Journal of the American Medical Association) is nu al dé held van 2017, want zij beweren dat je eigenlijk maar één keer per week aan sport hoeft te doen. Je moet natuurlijk geen wonderen verwachten van die eenmalige inspanning – lees: je zal er geen Victoria’s Secret model van worden – maar het zou wel degelijk je lichaam helpen veranderen. Meer bepaald aan de binnenkant, en dat is natuurlijk even belangrijk als langs de buitenkant.

Verlaagde kans op hart- en vaatziekten en kanker

Eenmaal per week bewegen zou volgens het medische tijdschrift al genoeg zijn om de kans op hart-en vaatziekten en kanker aanzienlijk te verlagen. Zo zou 150 minuten matig sporten of 75 minuten intens bewegen per week al een groot verschil kunnen geven. Britse onderzoekers kwamen tot dit resultaat door de sportgewoonten en sterftecijfers van 63.000 mannen en vrouwen tussen 1994 en 2012 te vergelijken. Zo hadden mensen die maar 1 keer per week trainden al zo’n 30% lager risico op overlijden dan deelnemers die niet sportten.

Een aanzienlijk verschil waardoor wij vanaf nu wekelijks onze sportschoenen zullen aantrekken. Jullie ook?

Lees ook:

Bron: Cosmopolitan