Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Bewezen: het is slecht voor je om vóór 10 uur ’s ochtends te beginnen met werken

Bewezen: het is slecht voor je om vóór 10 uur ’s ochtends te beginnen met werken

Bewezen: het is slecht voor je om vóór 10 uur ’s ochtends te beginnen met werken

Kom je ’s ochtends ook altijd maar moeilijk op gang? Je bent niet de enige. En nu is ook nog eens bewezen dat vóór 10 uur ’s ochtends beginnen met werken alleen maar heel slecht voor je is.

Lees ook: In deze nap desk kun je ongestoord een dutje doen tijdens het werk

Of in ieder geval, dat beweert Dr. Paul Kelley. Voor deze tijd beginnen zou namelijk leiden tot onnodig slaaptekort: iets wat helemaal niet nodig is. Ook geeft de Oxford academicus aan dat vroeg beginnen er alleen maar voor kan zorgen dat werknemers vaker ziek, vermoeid en gestresst zijn. Dat willen we niet, toch?

Biologische klok
Wat hij de oplossing vindt? Nou, dat is de volgende. Er zou volgens hem een verandering moeten plaatsvinden in onze maatschappij om de werktijden aan te passen aan onze biologische klok. We zijn nu eenmaal niet gemaakt als mens om zo vroeg te beginnen… Hij beweert dan ook dat we in een ‘slaaptekortmaatschappij’ leven. Te weinig nachtrust is nu eenmaal slecht voor je gezondheid én slaaptekort heeft een slechte invloed op zowel onze fysieke áls emotionele prestaties. Als dat niet genoeg redenen zijn om later je werkdag te starten!

Volg jij onze huishoudpagina al? Hier vind je al onze huishoudtips handig op een plek: www.facebook.com/flairathome

Bron: MarieClaire | Beeld: Shutterstock