Je bent hier: Home > Health > Bewezen: deze groente kan de kans op maagkanker verminderen!

Bewezen: deze groente kan de kans op maagkanker verminderen!

Health
Bewezen: deze groente kan de kans op maagkanker verminderen!

Een studie uit 2015, gepubliceerd in de ‘European Journal of Cancer’, heeft aangetoond dat er een link bestaat tussen het eten van bloemkool en een verminderd risico op maagkanker.

De onderzoekers kwamen tot deze conclusie door 32.000 patiënten met maagkanker en hun dieet te bestuderen. Tijdens de studie ontdekten ze dat zout en alcohol (meer specifiek bier en sterke drank) risico-voedingsmiddelen waren. Ze ondervonden ook dat voeding rijk aan vitamine C een beschermend effect had tegen maagkanker.

Vitamine C vind je vooral in fruit en witte groenten zoals aardappelen, andijvie, ajuin en bloemkool. Deze vitaminebommetjes zijn nog lekker ook, dus zet ze voortaan maar wat vaker op tafel!

Lees ook:

Bron: Flair.be

Tekst: Isa Naeyaert

Shoppen is altijd een goed idee