Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > BEWEZEN: de eerste tien minuten van je dag zijn de belangrijkste

BEWEZEN: de eerste tien minuten van je dag zijn de belangrijkste

BEWEZEN: de eerste tien minuten van je dag zijn de belangrijkste

Heb jij deze ochtend op snooze gedrukt? Dan ben je waarschijnlijk niet de enige. En waarschijnlijk ga jij tussen het snoozen en het effectief uit je bed stappen ook eerst nog even door je Facebook, Twitter of Instagram. Onderzoek heeft echter uitgewezen dat de eerste tien minuten van je dag de belangrijkste zijn en dat sociale media checken helemaal niet de beste start van de dag is.

Uit het onderzoek van analyst Michael McQueen blijkt dat het schadelijk is om je sociale media te checken net nadat je wekker afloopt. Zo zou je je gedurende de dag namelijk eerder reactief gaan gedragen in plaats van proactief. ‘Als je ’s ochtends een foto liket op Instagram of reageert op een tweet, begin je de dag met reageren in plaats van zelf het heft in handen te nemen,’ legt McQueen uit in de Britse krant The Sun.

McQueen schreef een boek Momentum: How to Build it, Keep it or Get it Back, waarin hij mensen advies geeft om de dag op een goede manier te beginnen. Zo raadt hij aan om de dag te starten met iets wat hen een gevoel van controle geeft, zoals sporten, douchen, een ontbijt maken of tijd besteden aan je gezin. En je telefoon? Die mag je het eerste uur niet aanraken. Een gewoonte die we dus zo snel mogelijk moeten afleren!

20

Lees ook: