Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Bewezen: een rommelige keuken is slecht voor de lijn

Bewezen: een rommelige keuken is slecht voor de lijn

Bewezen: een rommelige keuken is slecht voor de lijn

Ruim jij de keuken na het koken direct op of is jouw keukenblad geregeld een slagveld? In het laatste geval hebben we minder goed nieuws: een rommelige keuken heeft invloed op de slanke lijn. Oei…

Lees ook: Afvallen? Dít moet je dan vooral niet doen

Gewichtstoename
Onderzoekers van het Cornell Food and Brand Lab deden onderzoek naar verschillende factoren die invloed hebben op het gewicht van vrouwen. En de uitkomst is verrassend, want een keuken vol vieze potten en pannen zou zorgen voor gewichtstoename.

Rommelige keuken, rommelig leven?
Hoe dit komt? Je hersenen signaleren een messy keuken als een leven dat compleet op z’n kop staat. Het is al een bende in de keuken, waardoor je volgens dit onderzoek sneller geneigd bent de rest van je geordende leven ook te laten verslappen. En ja, daar valt gezond eten dus ook onder.

Koekjesexperiment
Voor het onderzoek werd een aantal vrouwen gevraagd om in een heel rommelige keuken te gaan zitten, waar de vieze vaat tot aan het plafond opgestapeld stond en de telefoon continu afging. Er stond ook een grote schaal koekjes, en verrassend genoeg grepen vrouwen in de rommelige keuken daar binnen tien minuten naar. Vrouwen die in een nette keuken moesten wachten, lieten de koekjes veel langer staan en aten er aanzienlijk minder.

Kortom: als je een aantal kilootjes wilt verliezen, is het aan te raden om je keuken netjes en schoon te houden. Na het bereiden van je eigengemaakte gezonde prakkie, welteverstaan!

Wil je niets meer missen van Flair deze zomer? Profiteer nu van onze speciale aanbieding: 10x Flair voor 10 euro!

Bron: NSMBL. Beeld: Giphy, Shutterstock