Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Bewezen: dus zó gelukkig word je van een glaasje wijn

Bewezen: dus zó gelukkig word je van een glaasje wijn

Health
Bewezen: dus zó gelukkig word je van een glaasje wijn

Iedere keer dat er onderzoek gedaan wordt naar de effecten van alcohol op de mens, worden de negatieve kanten ervan belicht. En dus besloten onderzoekers van Social Science & Medicine juist de positieve bijwerkingen van drank te onderzoeken.

Zoek de verschillen
Dit onderzoek werd op poten gezet om te onderzoeken hoe gelukkig men is tijdens het drinken van een glas wijn of een koud biertje. Er werd gekeken naar de verschillen met andere momenten, wanneer de respondenten nuchter door het leven gingen.

Gelukkiger
En wat bleek? Mensen voelen zich tijdens het nuttigen van een drankje (of twee) op een schaal van een tot honderd gemiddeld 10.79 punten gelukkiger dan op andere momenten van de dag!

Mappiness
Het onderzoek werd uitevoerd met behulp van de app ‘Mappiness’, een app die op verschillende momenten per dag vraagt hoe gelukkig je je voelt. Ruim twee miljoen gebruikers zijn onder de loep genomen en daar komt het cijfer over geluk tijdens alcoholinname vandaan.

Er is niet bekend hoeveel mensen er precies gebruik maken van de app Mappiness, dus dit onderzoekje is wellicht niet héél betrouwbaar, maar feit is dus wel dat mensen zich vaak gelukkiger voelen tijdens het drinken van alcohol. Tsja. Dat hadden wij ook wel kunnen voorspellen!

Hoe voel jij je na een glas wijn?

Bron: Glamour

Lees ook:

 

Shoppen is altijd een goed idee