Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Bewezen: dít zijn de beste manieren om geconcentreerd te blijven

Bewezen: dít zijn de beste manieren om geconcentreerd te blijven

Bewezen: dít zijn de beste manieren om geconcentreerd te blijven

Nu de warme zomerdagen eindelijk een feit zijn, wordt het steeds moeilijker om te kiezen voor een avondje studeren in plaats van een avondje wijntjes drinken op het terras. Wijn is fijn, en deadlines nou eenmaal niet. Maar het leven van een student kan niet alleen maar feesten zijn, en dus staan er vandaag zeven tips klaar die jou een flinke dosis concentratie zullen geven.

Lees ook: Zo overleef je een nachtje doorstuderen

  • Ga sporten

Al is een rondje rennen nu het laatste waar je zin in hebt, het helpt echt. Daarna zal jij je véél beter kunnen concentreren. Kun je eindelijk die nieuwe sportkleding dragen, die al sinds januari onderin je kast liggen.

  • Zet een alarm om te pauzeren

Niemand kan zich urenlang concentreren. Het is dus niet efficiënt om jezelf dit op te leggen. Probeer jezelf een kortere tijd te concentreren en neem daarna een korte pauze. Volgens een studie uit het tijdschrift ‘Cognition’ is elke vijftig minuten een pauze het beste voor een lange concentratie.  

  • Luister naar klassieke muziek

Klassieke muziek is erg bevorderlijk voor de concentratie, dat hebben onderzoekers van de Standford University School of Medicine uitgedokterd. En af en toe iets anders dan Justin Bieber zal je écht geen kwaad doen. 

  • Schakel alles wat je kan afleiden uit. 

Yep, ook je telefoon.  

  • Drink zwarte thee

Volgens een studie gepubliceerd in het blad ‘Appetite’ is zwarte thee de beste keuze om je beter te concentreren. Bij cafeïne krijg je een boost, maar theïne zorgt voor een consistentere alertheid.

  • Sla aan het mediteren

Een studie gepubliceerd in ‘Psychological Science’ bracht aan het licht dat mensen die mediteren zich veel beter én langer kunnen concentreren dan anderen. En het goede nieuws is dat je onmiddellijk resultaten boekt. Hoppa, naar de yogaschool dus!

  • Ga naar buiten

De oplossing bij uitstek om je hoofd even leeg te maken. Sommige onderzoeken geven zelfs aan dat het helpt om naar de natuur te kijken. Even door de straat slenteren mag dus, zelfs als je intentie is om die leuke buurjongen tegen het lijf te lopen. Alles voor betere schoolresultaten, nietwaar?

Wil je niets meer missen van Flair? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale lente-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10