Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > BEWEZEN: Dít muzieknummer zorgt voor minder stress en angst

BEWEZEN: Dít muzieknummer zorgt voor minder stress en angst

BEWEZEN: Dít muzieknummer zorgt voor minder stress en angst

Dat stress niet goed voor je is, dáár waren we al achter. Toch gebeurt het ons nog maar al te vaak, dat we met onze handen in ’t haar duizend dingen tegelijk proberen te doen. Het resultaat? Een bonkend hart, slapeloze nachten en een rusteloos gevoel. De oplossing voor stress blijkt echter héél gemakkelijk te zijn, want luisteren naar bepaalde nmuziek zou je per direct kalmeren.

Lees ook: Ontspanningsoefeningen bij stress

Stresslevels
Onderzoekers uit het Verenigd Koninkrijk hebben een grootschalig onderzoek gedaan naar de stresslevels van mensen en hoe deze verlaagd zouden kunnen worden. Dit dezen ze door allerlei deelnemers onder een flinke tijdsdruk allerlei opdrachten te laten uitvoeren. Zo stonden er onder andere ingewikkelde puzzels op het takenlijstje van de participanten. Terwijl de deelnemers zich in het zweet werkten, werd hun stresslevel gemeten aan de hand van hun hersenactiviteit, hartslag, bloeddruk en ademhaling.

Muziek ter ontspanning
Bij de ene groep werd er geen muziek afgespeeld, terwijl er bij de andere groep deelnemers wél muziek werd gedraaid. En wat bleek? Er was één bepaald nummer dat voor een bizar grote toename aan ontspanning bijdroeg. Bij het luisteren naar het nummer daalde het stressniveau van de participanten met 65% en de rustwaarden met 35%!

Welke nummer je dus vanaf nu moet luisteren wanneer je gestrest bent? Weightless van Marconi Union. Ga jij het proberen?

Bron: JAN Magazine